Presentasjon av forelesere på kongress
“Helsesykepleier i møte med det mangfoldige mennesket“

Stavanger 13-15 september 2022



Siri Abrahamsen

Siri Abrahamsen er en erfaren og inspirerende foredragsholder som engasjerer og berører. Hun møter sitt publikum med en helt spesiell energi og tilstedeværelse. Hun berører de fleste med personlige historier, eksempler og gode verktøy. Siri er kunnskapsrik, varm og genuin – og veldig konkret i sine anbefalinger.

Som tidligere Norgesmester i tennis, forfatter, gründer av konseptet «Gleding» og mor til tre gutter, studier i religion og interkulturell kommunikasjon, samt en Bachelor of Management fra BI, har hun mange erfaringer i bagasjen. 1/3 av livet sitt har hun jobbet som profesjonell foredragsholder. Gled dere til et foredrag hvor hun deler raust, faglig og personlig på scenen.


Olaug Vervik Bollestad

Bollestad er stortingsrepresentant for Rogaland siden 2013, og fra 13. november 2021 er hun KrFs leder.

Hun var landbruks- og matminister i Erna Solbergs regjering 2019-2021 og bestyrte i tillegg Barne- og familiedepartementet i en kortere periode i september/oktober 2021.

Bollestad er utdannet sykepleier, og arbeidet som leder på Stavanger universitetssykehus før hun ble ordfører i Gjesdal kommune.


Terese Bondas

Terese Bondas is a Professor of Health Sciences at University of Stavanger, Norway and Adjunct Professor (Methods in Health Care Research) at University of Eastern Finland. She has her PhD education from Åbo Akademi University, Finland in Caring Sciences, Health Care Administration and Pedagogy. She is a public health nurse with extensive experience in perinatal health care and child health care with a family perspective. Terese has initialized and leads the interdisciplinary research network ‘Childbearing - the qualitative international research network’ that now connects more than 100 researchers and doctoral students since its start in 2002.

Areas of special research interest:

  • Childbearing – perspectives of families, health care professionals and doulas
  • Development and critique of qualitative methods in theoretical and evidence-based development of practice and meta-synthesis
  • Professional practices and critical perspectives on nursing, teaching, and leadership

She is the author of more than one hundred publications in several languages. Terese has planned and provides doctoral and post doc education and mentorship and has supervised doctoral and master students in different disciplines in several countries.


Cecilie Ruud Dangmann

Cecilie Ruud Dangmann er førsteamanuensis ved Master i helsesykepleie på Terningen i Elverum. Hun har Bachelor of Nursing fra England, har videreutdanning som helsesykepleier og har master i sykepleie med et kommunehelsetjenesteperspektiv – fordypning i helsesøstertjenesten. Hun har fullført PhD utdanningen “Barn og unges deltakelse og kompetanseutvikling” (BUK) ved INN, Lillehammer. Forskningsprosjektet i doktorgraden har tittelen “God start i Norge” og handler om helse og trivsel hos unge med fluktbakgrunn.

Dangmann er opptatt av barn og unges helse og utvikling, med folkehelse som fagfelt og helsefremmende og forebyggende perspektiv.


Cecilie Evertsen

Er ansatt hos Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger. Hun er universitetslektor, forfatter og stipendiat. Hennes fagområder er tilknytning, aggresjon, barn i risiko, innovasjon og implementering. Evertsen er en mye brukt foreleser. Hun er opptatt av livsmestring og hvordan fremme robusthet hos barn og unge.


Elisabeth Harnes

Koordinator for RVTS Vest sitt arbeid mot radikalisering og valdeleg ekstremisme, og spesialkonsulent i fagteam flyktninghelse og tvungen migrasjon.

Elisabeth har master i religionsstudiar og bachelor i interkulturell forståelse og migrasjonspedagogikk. Ho har utgjeve boka Re-defining your Black Self- The Muslim Way. “Conversions from Christianity to Islam among African-Americans”, som er basert på masteroppgåva hennar. Ho er utdanna familieterapeut frå HIB og sertifisert ICDP rettleiar (minoritetsmodellen). Har studiar i sjelesorg, rettleiing og familieterapi frå Lausanne, Sveits og Indianapolis, USA – samt studiar i teologi og kulturforståing frå Mexico og Guinea Bissau.


Ann Jeanette Heitmann

Ann Jeanette er en erfaren helsesykepleier og familieterapeut med spesialisering innenfor mobbing og utenforskap hos barn. Hun vil dele av sine erfaringer og kompetanse i forhold til hvordan helsesykepleier kan hjelpe barn til inkludering og gode sosiale fellesskap i skolehverdagen. 

Ann Jeanette står bak podcasten Ungdomsforeldre og har siden 2017 holdt en rekke foredrag for foreldre rundt i landet der tema har vært foreldrerollen, psykisk helse og livsmestring. Hun omtales som en inspirerende og kunnskapsrik foredragsholder som engasjerer og berører publikum.


Bente Kristin Høgmo

Helsesykepleier, universitetslektor og stipendiat ved Universitetet i Stavanger. Hun har en mastergrad fra Universitetet i Oslo i psykososialt arbeid og har skrevet masteroppgave om gravide kvinners alkoholvaner. Bente holder nå på med en doktorgrad i helsesykepleie og har sin kliniske erfaring fra blant annet helsestasjon- og skolehelsetjeneste, flyktninghelsetjeneste og prosjektarbeid. Hun er opptatt av barselomsorg, tidlig tilknytning og samspill, familiefokus i helsesykepleie, samtalemetodikk og ledelse.


Mimir Kristjansson

Kristjánsson vokste opp i Stavanger med islandsk far og norsk mor. Han var leder i Rød Ungdom 2006-2008 og var medlem av arbeidsutvalget i Rødt i perioden 2008-2010. Han har også arbeidet som journalist i Klassekampen og har vært redaktør for Manifest Tidsskrift. Fra høsten 2019 er Kristjánsson medlem av bystyret i Stavanger, og ble valgt inn på Stortinget fra høsten 2021.

Kristjánsson har skrevet flere bøker blant annet “Mamma er trygda“ som handler om Mimirs oppvekst med hans kreftsyke og langtids-uføre mor.


Gry Stålsett

Spesialpsykolog, klinisk og forsker med dr. grad i psykologi, og ansatt på Modum Bad. Hun er en av landets fremste eksperter på skam. Hun er en erfaren foredragsholder i eget fagområde, også utenfor Norge, og besitter både utstrakt kunnskap om organisasjonsutvikling, lederskap og relasjoner.

Hun arbeider også ved MF vitenskapelige høyskole. Faglige kompetanseområder: Religionspsykologi, ledelse, arbeidsveiledning, psykoterapi.


Noah Lind og Thomas Westervoll

Startet Transtastisk. Deres mål er å fremme åpenhet og synlighet rundt transtematikk i samfunnet, samt å opplyse og informere ved hjelp av skreddersydde foredrag etter forespørsel.

Transtastisk er mye brukt foredragsholder, og de holder foredrag til alle typer yrkesgrupper, studenter og helsepersonell.