Foredragsholdere

Mikael Genberg

Mikael Genberg er en av Nordens beste foredragsholdere innen kreativitet, mot og lidenskap.

Vær ikke redd. Det umulige er mulig. I hvert fall om man skal tro kunstneren, gründeren og innovatøren Mikael Genberg. Mikael er mannen som forhandler med NASA om en hytte på månen. 

Mikael Genberg har bakgrunn som kunstner i de tradisjonelle hvite rommene, kunstmuseer, kunstsentre og gallerier, men har det siste tiåret utvidet repertoaret sitt, og har blitt sett av verdens øyne gjennom fantastiske hotellprosjekter. Trehushotellet Hotell Hackspett, undervannshotellet Utter Inn, Ooops! Hotell, Café Koala, Closette Kameleont, Hus på Globen, Hotell på Pemba, Zanzibar, undervannshotell på Pemba. Hans evne til å bygge nettverk og finne nye løsninger for å realisere ideer, alt fra undervannshotell til hus på månen, inspirerer tusenvis av lyttere hvert år.

Stig Haug

Stig Hjerkinn Haug, kjent fra selskapet Stig og Stein, utallige foredrag, kjent for sine bøker om kreativitet – og etter hvert også kjent fra Eikeland og Haug Studios som investorer i en rekke norske filmer de siste årene. I vinter står han bak nyinnspillingen av Fjols til fjells i Trysil. Han skal gi oss innsikt i hvordan reiselivsnæringen kan få effekt av å være location for filmer og tv serier.

Pellegrino Riccardi

Pellegrino Riccardi er endringsagent, og en av Norges fremste eksperter på kultur og kommunikasjon. Ikke minst er han en svært engasjerende og morsom formidler. Med en grunnleggende forståelse for menneskelige drivkrefter, snakker han om effekten teknologi, endring og digitalisering har på oss. Hans jobb er å skape små endringer i atferd hos mennesker, slik at de kan være den beste utgaven av seg selv, og få det beste ut av andre. Pellegrinos styrke ligger i å engasjere tilhørerne raskt og effektivt, han skaper aha-opplevelser og gjenkjennelsesfaktoren er stor og latteren sitter ofte løst blant tilhørerne. Hans foredrag er motiverende og inspirerende, og han snakker til «alle» – både ledere, mellomledere og vanlige ansatte. Pellegrino har de siste årene holdt totalt over 2000 foredrag på konferanser i Norge og utlandet, til svært gode tilbakemeldinger. Vi gleder oss til han kommer på Snowballkonferansen.

Linda Moir

Linda Moir hadde ansvaret for å planlegge og lære opp de 15.000 frivillige under London OL. Vertskapsleveransen ble en suksess. Linda vil fortelle oss hva de gjorde. Metodene hun baserte seg på tok hun med seg fra sin tidligere jobb som «Director of customer service» i Virgin Atlantic.

Maria Lexhagen

Maria Lexhagen er forsker ved Etour på Mittuniversitetet  i Östersund. Hun underviser og forsker på områder særlig innen digitale løsninger og markedsføring/ledelse av destinasjoner. Hun har gjort en sammenlignende studie av en rekke europeiske vinterdestinasjoner mht helårlig attraktivitet og lønnsomhet.

Svein Arild Steen-Mevold

Svein Arild Steen-Mevold, adm direktør i Scandic Hotels Norge og Erik Fostervoll, hotelldirektør Scandic Hafjell Hotell er opptatt av å bygge en bedriftskultur som skal vinne kundens hjerte.

Erik Fostervoll

Svein Arild Steen-Mevold, adm direktør i Scandic Hotels Norge og Erik Fostervoll, hotelldirektør Scandic Hafjell Hotell er opptatt av å bygge en bedriftskultur som skal vinne kundens hjerte.

Elisabeth Saupstad

Elisabeth Saupstad er reiselivssjef i Region Stavanger.  Hun skal fortelle om hva de har gjort for å utnytte muligheten av å være location for Mission Impossible.

Kristian Jørgensen

Kristian Jørgensen er adm direktør i Fjord Norge. Han vil fortelle oss om hvordan de tar et strategisk grep om å gå fra høysesong til helårsturisme gjennom utvikling av nye sesonger.

Sigurd Rønningen

Mens verden mobiliserer for å unngå full klimakrise, arbeider norsk reiseliv for å øke andelen interkontinentale turister fra Asia og Amerika på norgesferie – og sertifiserer samtidig seg selv med Merket for bærekraftige reisemål. Grønt skifte eller grønnvasking, spør reiselivsdebattant Sigurd Rønningen – og skisserer et reiseliv med lavere klimautslipp og høyere lokal verdiskaping.

Gudrun Sanaker Lohne

Gudrun Sanaker Lohne er leder i Destinasjon Trysil hvor hun koordinerer reiselivsutviklingen i Trysil i tett samarbeid med næringsaktører og kommune. Hun har vokst opp med reiselivsutviklingen i Trysil og er utdannet innen markedsføring, økonomi og reiselivsledelse på BI og Norsk hotellhøgskole. Hun har tidligere jobbet i markedsavdelinger i it- og konsulentvirksomheter som Metier, KPMG og SAS Institute. 

Dorthe Eide

Jobber ved Handelshøgskolen Nord Universitet, hun har ledet og jobbet i en rekke større og mindre forskningsprosjekter hvor det er forsket på, for, og med, opplevelsesbasert reiseliv. Hun jobber spesielt med innovasjon, opplevelsesdesign og verdiskaping innen opplevelsesbasert reiseliv. I foredraget fokuserer hun på forsknings- og innovasjonsprosjektet som utvikler et kvalitetssystem for opplevelsesbasert reiseliv – VARDE opplevelseskvalitet. Innlegget tar to vinklinger. Den ene på hovedinnholdet i kvalitetssystemet hvor blant annet historiefortelling er en av dimensjonene. Den andre på utviklingsprosessen der forskere og bedrifter sammen har utviklet, testet og evaluert prototyper. 

Erika Charbonnel

Erika Charbonnel, ansvarig för området resor och turism på Kairos Future. Hon har många års erfarenhet av turistnäringen, både som egenföretagare, konsult och som verkställande chef. Jag kommer att tala om trender som påverkar resebeteenden så som urbanisering, digitalisering, hållbarhet och nya krav på upplevelser.Erika har en civilekonomexamen och är en certifierad coach.

Rachel Dodds

Rachel has over 20 years experience in the hospitality and tourism industry and a specialist in sustainable tourism. Consulting experience to tour operators, hotels, SME's, NGO's, and government since 1998. She is passionate about change and helping tourism become more sustainable.What does success look like? Successful tourism must thrive rather than just grow, therefore, what are the metrics of success that destinations, businesses and governments need to consider? This presentation will explore global examples of cooperation, extended seasonability, sustainability and innovation as well as outline key considerations to avoid potential overtourism.

Kathrine Mosfjeld

Katrine Mosfjeld er leder for forbrukermarkedsføring i Innovasjon Norge Reiseliv. Hun var tidligere avdelingssjef medier og kampanjer i VisitOSLO der hun hadde en sentral rolle i selskapets satsing på digital reiselivsmarkedsføring.  Kathrine vil snakke om Visit Norways fokus på historier som engasjerer og hvilke forventninger de har til destinasjoner og bedrifter med henhold til historiefortelling.

Mats Reinsby

Mats Reinsby driver familiebedriften Evjua Strandpark sammen med broren og faren. Han har blant annet arbeidet med markedsføring og merkevarebygging i egen bedrift siden 2005, og har deltatt aktivt i destinasjonsselskapet som nå heter Visit Innlandet nesten like lenge. Mats brenner for å løfte Mjøsa opp som merkevare i reiselivet, og skal snakke om sine tanker rundt å delta i forskningsprosjektet «Bærekraftige opplevelser i reiselivet (BOR)».

Eva Duedahl

Eva Duedahl er doktorgradsstipendiat på Ph.d. programmet Innovasjon i tjenesteyting – offentlig og privat sektor ved Høgskolen i Innlandet, og underviser på studier i reiseliv ved Institutt for Reiseliv, Opplevelsesnæringer og Markedsføring. I hennes doktorgradsarbeid forsker hun på innovasjon for bærekraftig reiselivsutvikling gjennom tourism co-design, og bidrar inn til forskningsprosjektene «Bærekraftige opplevelser i reiselivet» og «Innovasjon i Dansk Kystturisme».

Monica A. Breiby

Monica A. Breiby er førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet hvor hun underviser på bachelorstudiene i reiseliv og masterstudiet i innovasjon. Hennes forskningsområder er innenfor destinasjonsledelse, opplevelsesutvikling og innovasjonsprosesser. Monica er for tiden prosjektleder og postdoktor i prosjektet «Bærekraftige opplevelser i reiselivet», et samarbeid mellom Norsk Institutt for Naturforskning, Østlandsforskning og Høgskolen i Innlandet. 

May Britt Støve

May Brit Støve er sjef for utvikling i Peer Gynt AS, og har ansvaret for utviklingen av adventure-spillet, som en del av Peer Gynts skoleprosjekt. I tillegg til dette, består skoleprosjektet av kursing av lærere i Peer Gynt, samt utvikling av film og tekster relatert til Peer Gynt. Hun er utdannet i kulturledelse, kultursponsing og retorikk fra bland annet Handelshøyskolen BI, og med mye erfaring fra prosjektledelse, herunder finansiering, økonomistyring og produksjonskompetanse på kunstneriske produksjoner. Særlig kompetanse på Ibsens Peer Gynt, tolkninger og innhold. 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Spesialist i allmennmedisin, seriegründer av verdens nordligste destilleri Aurora Spirit, aktivitetsbedriftene Lyngsfjord adventure, Malangen Resort og Tromsø travel, og jobbing med kvalitetssikring av hele reiselivet i norge. I tillegg er han far til fem, og oppriktig opptatt av å skape varige verdier i reiselivet. På snowball skal han snakke om hvordan han har klart å bygge opp flere ulike reiselivsbedrifter som tilbyr aktiviteter utenfor Tromsø by.  

Espen Granberg Johnsen

Espen Granberg Johnsen (Ap) overtok ordførervervet i Lillehammer etter valget i 2011 og ble i kommunestyret 15. oktober 2015 valgt som ordfører for en ny periode. I tillegg til erfaring fra kommunepolitkken, har Granberg Johnsen årelang erfaring fra både fylkesting og fra Stortinget. Johnsen var innvalgt på Stortinget fra Oppland i perioden 2005-2009. Han er utdannet samfunnsviter fra Høgskolen i Lillehammer, og kommer fra jobben som utviklingsstrateg i Øyer kommune. Johnsen er bosatt i Lillehammer med kone og to barn.  

Are S. Vindfallet

Gründer av Making View AS. Jobbet internasjonalt og nasjonalt med Virtual Reality siden 2012.Selskapet vant en Webby Awards i 2013 for å ha laget verden beste hjemmeside for Visit Norway.Driver i dag utvikling av VR løsninger innen læring, utdanning, kultur og reiseliv.

Niels Røine

25 års ledererfaring innen digitale medier og etablering av nye forretningsmodeller basert på å gjøre det enklere, mer effektivt og verdiskapende for kunden/brukeren. 25 års erfaring i VG / Schibsted som journalist, administrerende direktør VG Nett/Mobil, COO i Schibsted International, administrerende direktør i norsk toppfotball og kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund og Norges olympiske/paralympiske komite. Han har ledet bedrifter i omstilling, startet nye medier og utviklet produkter samt jobbet i multinasjonale selskaper som toppleder i nærmere 20 land. Han har erfaring og fokus på digitalisering og er ajour på teknologisk utvikling, brukeratferd og samfunnskonsekvensene av digitalisering gjennom blant annet stillingen som internasjonal senior forretningsutvikler i Cisco IOE. 

Harry Arne Solberg

Harry Arne Solberg er professor i Sport management / Sport economics ved NTNU Handelshøyskolen. Han har i ca. 20 år forsket på økonomiske virkninger knyttet til idrett og idrettslige aktiviteter. Problemstillingene har vært relatert til arrangementer, media, turisme og lagidretter. Han er samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo og har en doktorgrad fra Sheffield Hallam University, UK. Han har publisert mer enn 60 artikler i vitenskapelige journaler og bøker. I tillegg har han publisert boken «The economics of sport broadcasting» sammen med professor, Chris Gratton. 

Fridtjof Nilsen

Fridtjof Nilsen er programleder, musiker og podcaster. Han har vært programleder for en lang rekke tv-programmer de siste 20 årene, for TVNorge, NRK, TV2 og FEM. Han er i dag aktuell med “Alt for Norge” på TVNorge. Tidligere er Fridtjof kjent som gitarist i det internasjonalt anerkjente rockebandet Span sammen med Jarle Bernhoft, og i band som Madcon og Briskeby. Sammen med sin makker Alexander Nyhagen driver Fridtjof den ukentlige podcasten “Alex og Fridtjofs podcast”. 

Silje Owrenn

Silje Owrenn jobber som regionmarkedsfører i Lillehammer-regionen Vekst. Hun har en mastergrad i kommunikasjon og informasjonsteknologi fra NTNU i Trondheim, og har studert media, leadership & business ved The American University of Beirut, Libanon. Silje har flere år med spennende erfaring fra internasjonale selskaper som Shell og Siemens, hvor anvendelse av teknologi, både for å løse utfordringer og skape nye forretningsmuligheter, har stått helt sentralt i hennes interessefelt. Silje står høygravid på scenen på Snowballkonferansen, og starter permisjonstiden så raskt foredraget er gjennomført!

Kjersti Stensrud

Kjersti jobber som digital innholdsprodusent i VisitOSLO, med tekst og alt som følger med tekstproduksjon for digitale medier som spesialområde. Hun har en PhD i lingvistikk fra University of Chicago, og er opptatt av alt det spennende som skjer i skjæringspunktet mellom språk og teknologi. Hun liker også å prøve ut nye ting, og har det siste året vært med på å utforme VisitOSLOs første AR-prosjekt.

Ragnar Nordum

Ragnar Norum, styreleder i Visit Narvik, ansatt i Forte Narvik som er eier i flere reiselivsbedrifter i Narvik som Narvikfjellet, Polar Park, Visit Narvik. Forte Narvik er en allmennyttig næringsstiftelse som investerer i næringslivet i Narvikregionen.Har vært daglig leder i Narvikfjellet i 3 år og er sentral i arbeidet med søknaden om å arrangere Alpin VM og med den generelle utviklingen av Narvik som helårlig reisleivdestinasjon. Sitter i styret i Norske Fjell.Har tidligere 12 års erfaring fra Hurtigruten hvor han jobbet som Markedssjef i 6 år og Kommunikasjonsdirektør i 6 år.Vil i foredraget legge fokus på utviklingen av spissprodukter med grunnlag i en masterplan – både hva som allerede er gjort og hva som planlegges videre.

Catharina Bøhler

Catharina Bøhler (32) er daglig leder og medstifter av "Sarepta Studio", et prisbelønt spillselskap som fokuserer på utviklingen av historiedrevne spill med følelsesmessig påvirkningskraft. Catharina har jobbet i spillutviklingsbransjen i 8 år, og var ledende spilldesigner av det prisvinnende mobilspillet "My Child: Lebensborn, et historiedrevet omsorgsspill om barn født av krig. Catharina er også styreleder for Norges første spillutvikler-kollektiv: Hamar Game Collective.

Widar Theo de Wal Pastoor

Widar er kreativ prosjektleder i VisitOSLO med fokus på innovasjon og teknologi. Han er utdannet Art Director fra Westerdals School of Communication og var vette under åpningsseremonien for OL på Lillehammer. Widar er alltid på utkikk etter nye løsninger som kan brukes til god historiefortelling, og kommer til Snowball for å snakke om VisitOSLOs AR-prosjekt.