Ane Lyckborn Slaatto har arbeidserfaring fra barneverntjeneste og barnevernsinstitusjoner, både som leder og miljøterapeut. Hun er ansatt i Bufetat region øst, med faglig tilknytning til Spisskompetansemiljøet i Trygghet og Sikkerhet. Hun gjennomfører et offentlig PhD prosjekt som gjennomføres i samarbeid med Rbup Øst og Sør og OsloMet universitet.
Asbjørn Lilleås jobber som seniorrådgiver i Spisskompetansemiljøet Endringsarbeid i omsorgsinstitusjoner. Har vært ansatt i dette spisskompetansemiljøet i ca. 1,5 år. Jobbet før det mange år i Bufdir. Har utdanning fra barnevern og ikt.
Bente Sommerfeldt er psykologspesialist med klinisk spesialitet innen voksenpsykologi. Hun har erfaring med å implementere mentalisering som modell i flere miljøterapeutiske institusjoner både som ansatt og som ekstern veileder, især med de kliniske feltene spiseforstyrrelser, rus, selvskading, personlighetsforstyrrelser og alvorlige traumer. Hun har sammen med Finn Skårderud utgitt boken “Miljøterapiboken. Mentalisering som holding og handling”. Hun arbeider i dag som faglig leder for Institutt for spiseforstyrrelser. I tillegg underviser hun og er veileder ved Institutt for mentalisering.
Psykologspesialist Christian Lunde-Hanssen har langt engasjement med å få bedre helsetjenester til de mest sårbare. Erfaring fra både spesialisthelsetjenesten og barne- og familieetaten.
Elisabeth Sørlie er psykologspesialist med lang erfaring fra institusjonsbarnevernet, der hun har jobbet som utrednings- og behandlingsansvarlig, samt enhetsleder, for målgruppen ungdom med høy risiko for videreutvikling av negativ atferd. Sørlie har også erfaring fra psykisk helsevern, akuttpsykiatri og privat poliklinikk. Sørlie startet i spisskompetansemiljøet behandling for ungdom i 2018 og har vært med å utvikle og kurse i standardisert forløp for behandlingsinstitusjoner.
Eva Dønnestad har vært fagfomidlingsleder ved RVTS Sør i en årrekke. Nå skriver hun MenneskeMøteBoken for Universitetsforlaget - sammen med PhD Heine Steinkopf. Hun er ansatt på UiA, blant annet med opplæring i MenneskeMøteKompetanse. Bred erfaring som journalist, morgenkåsør i NRK P2, spaltist i Vårt Land og Fædrelandsvennen i mange år. En av gründerne og lederne av Forandringsfabrikken de første 6 årene. Dønnestad har ledet en rekke nasjonale prosjekt skrevet fortellinger fra mennesker i ulike livssituasjoner i 25 år - samlet i magasiner og bøker. Både for organisasjoner, direktorat og andre offentlige instanser. Hun har også utgitt poesi - og 2019, -20 og -21 var hun med i tre antologier på Cappelen Damm Forlag.
Heidi Leona Norum-Wilmar er utdannet barnevernpedagog, har en mastergrad i barnevern og er spesialist i sexologisk rådgiving (NACS). Heidi Leona har jobbet i ulike deler av barnevernet i 10 år, både som saksbehandler, tiltaksperson og som miljøterapeut. Heidi Leona har stort engasjement for unges seksuelle helse i en barnevernskontekst, med spisskompetanse på kjønns - og seksualitetsmangfold og inkluderende praksis.
Heidi Svendsen Tessand er spesialist i samfunnspsykologi og klinisk barn og unge. Hun brenner for at tjenestene skal utvikle seg på tvers av mandat og grenseoppganger, og at vi bør jobbe utenfor boksene for bedre å treffe det brukerne ønsker. Hun har jobbet i hele tjenestekjeden for barn og unge - fra forebyggende tjenester og folkehelsearbeid til komplekse barnevernsaker, og er opptatt av å konkretisere hva samarbeid egentlig er. Heidi mener også av at fagfolk bør bruke tid på formidling og engasjere seg i samfunnsdebatten.
Helle Birgitte Gammelsrød Hansen, psykolog ansatt i Barne- og familieetaten i Oslo kommune. Hun bistår langtidsinstitusjoner i Østfold med veiledning, og kartlegging av ungdommene som bor på institusjonene. Hun brenner for god kartlegging, og har tidligere jobbet med koding av tilrettelagte avhør utført ved Barnehusene av barn mellom 3 og 6 år, i samarbeid med forskere ved OsloMet, samt forskningsdiagnostikk/kartlegging ved Modum Bad.
Kjetil Andreas Ostling er utdannet barnevernspedagog med master i verdibasert ledelse. Har lang fartstid i barnevernet i ulike roller og nivåer, som institusjonsleder og avdelingsdirektør i Oslo, Statssekretær og senere avdelingsdirektør i departementet, og leder nå divisjon Tjenester i Bufdir.
Kristin Annie Karlsen har erfaring med implementering av standardisert forløp for statlige og private omsorgsinstitusjoner.
Marit Skivenes, Professor i Statsvitenskap og leder for Centre for Research on Discretion and Paternalism, ved Universitetet i Bergen. Hun er internasjonalt ledende innenfor barnevernsforskning og barns rettigheter. Skivenes leder Barnevernutvalget som utreder rettssikkerhet for barn og foreldre i norsk barnevern. Utvalget skal levere sin utredning i form av en NOU i mars 2023.
Per Morten Bakke har 30 års erfaring som leder i forskjellige organisasjoner og bransjer. Gjennom de siste ti årene har han vært avdelingsleder ved Jong ungdoms- og familiesenter, hvor han har vært med å bygge opp og utvikle denne institusjonen som rusbehandlingsinstitusjon, hvor den russpesifikke metoden som benyttes er "LBR i institusjon". Gjennom 10 år med institusjonsbehandling har det her blitt bygd opp solid kompetanse på hva som skal til av rammer, struktur og rutiner for å kunne jobbe systematisk og metodisk med behandling i barnevernsinstitusjon. Per Morten er utdannet barnevernspedagog og leverer nå master i Psykososialt arbeid. Fra tidligere har han gått Diplom markedsøkonom studiet ved BI.
Reidar Haug er seniorrådgjevar og PHD kandidat Spisskompetansemiljø behandling for ungdom.
Sanam Cecilie Rognes har mange års erfaring som miljøterapeut og fosterhjemskonsulent hvor vi hadde fokus på å brygge bro og reparere relasjoner til barnet/ungdommens familie og nettverk. Det å få til en allianse med barnets / ungdommens eksisterende nettverk er ofte en nøkkel til at barnet faller til ro i fosterhjemmet eller på institusjonen.
Øivin Christiansen har lang erfaring fra ulike deler av barnevernet, som praktiker, underviser og forsker. Han er involvert i ulike utviklingsprosjekter i barnevernsfeltet, og forskningen hans omfatter tema som beslutningsprosesser og deltakelse, hjelpetiltak og innsatser overfor familier i marginaliserte situasjoner, barn og unge under offentlig omsorg og akuttarbeid. For tiden er Øivin bl.a. involvert i et forskningsprosjekt om sakkyndigutredninger og i utviklingen av en grunnmodell for hjelpetiltak i barnevernet. Han er en av redaktørene av boka Beslutninger i barnevernet og sitter i redaksjonsrådet for tidsskriftet Norges Barnevern.