Tema på symposiet: Du er viktigere enn du tror - grip sjansen til å påvirke!
Astrid Grydeland Ersvik har jobbet som helsesøster i Kristiansund kommune i mer enn 20 år, flere av dem som leder.
Leder av Landsgruppen av helsesøstre (nå: helsesykepleiere) fra 2005-2014.
Fra 2014 seniorrådgiver i fag- og helsepolitisk avd. i NSF, der hun har jobbet med folkehelse, ledelse, barn og unge - med særlig oppfølging av helsestasjon- og skolehelsetjenesten.
Tema på symposiet: Lobbyismens fire store spørsmål
Tone Foss Aspevoll er daglig leder i Agenda Rådgivning.
Hun er en mye brukt kurs- og møteleder, og har bred erfaring fra kommunikasjon, poltikk og journalistikk, blant annet som leder for kommunikasjon og myndighetskontakt i Barneombudet.
Tema på symposiet: Lederen i skvis
Anders Dysvik er professor på BI - Institutt for ledelse og organisasjon med spesialfelt innen Human Resources Management og Organizational Behavior. På BI underviser og veileder han på bachelor, master og executive nivå. Han er også én av to internasjonale ambassadører for norsk samarbeid rundt ledelse og forskning.
Velkommen til kongress
Kjersti Toppe har vært Barne- og familieminister siden oktober 2021.
Barne- og familieministeren har ansvar for regjeringens politikk knyttet til barn og unges oppvekst- og levekår, familie og samliv, tro og livssyn og forbrukerpolitikk.
Hun er utdannet lege og har jobbet som kommunelege i Bremanger og Bergen.
Åpning ved Ann Karin Swang som har jobbet som helsesykepleier i Ringerike kommune i ca 25 år. Har jobbet innenfor alle deler av tjenesten, og de fleste av dem som leder på ulike nivå.
Er utdannet foreldreveileder og har noe utdanning innen ledelse.
Hun har sittet i styret i LaH Buskerud i 9 år, et år som styremedlem, et år som nestleder og 7 år som leder. Ann Karin var årets helsesykepleier i 2016. Hun var medlem i LaHs første sentrale Lederutvalg i 4 år.
Har vært leder av Landsgruppen av helsesykepleiere fra 2019.
Tema på kongressen: Å utgjøre en forskjell: hvorfor gode helsesykepleiere kan ha en livslang effekt-og påvirke i generasjoner
Inga Marte Torkildsen; tidligere politiker, podkastprogramleder, forfatter og foredragsholder. Har et brennende engasjement for utsatte barn og unge.
Tema på kongressen: Funksjonssirkelen - et nyttig samtaleverktøy
Siri Haugland Sandboe er sosionom og miljøterapeut fra Blå kors klinikk Lade, avdeling for gravide og småbarnsfamilier (AGS), i Trondheim. Utdannet sosionom i 1990. Jobbet som miljøterapeut ved AGS siden 2008.
Blå Kors klinikk Lade er en institusjon innen TSB (tverrfaglig spesielisert behandling av ruslidelser.) AGS er en enhet med regional spesialfunksjon i Midt-Norge for gravide og småbarnsfamilier med rusproblematikk.
Tema på kongressen: Når barn må være voksne - skildringer fra en oppvekst i fattigdom
Helen Rønningsbakken er rådgiver i oppvekst og organisasjon, Røde Kors i Innlandet.
Med blant annet ansvar for oppfølging av: Barnas Røde Kors, gratis fritidsaktivitet for barn i barneskolealder, Ferie for alle, Røde Kors´ ferietilbud for barnefamilier som har levd med sårbar økonomi over tid, Leksehjelptilbud, Treffpunkt, sosial møteplass for ungdom
Tema på kongressen: Konsekvenser av fattigdom i et migrasjonsperspektiv
Leoul Mekonen er utdannet sosionom og har en mastergrad i helsefremmende og forebyggende arbeid. Han er studieleder i Seksjon for kvalitetsforbedring og tjenesteutvikling, og underviser i temaet helse- og sosialt arbeid med etniske minoriteter.
Tema på kongressen: Fattigdom og gjeld: gift for mor og fars psykiske helse, hemsko for barns psykiske utvikling
Arne Holte er professor emeritus i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo, tidligere ass. dir. i Folkehelseinstituttet, professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Tromsø, professor i medisinske atferdsfag ved Universitetet i Oslo og visepresident i Psykologiforbundet.
Nå arbeider han med strategier for å styrke psykisk helse og forebygge psykiske lidelser i befolkningen.
Tema på kongressen: Alle barn har rett til en trygg barndom
Et prosjekt i LaH-regi v/Cecilie Larsen (Psykologspesialist), Ann-Evy Pettersen (helsesykepleier), Gerd Marit Furfjord (helsesykepleier), Marit Lund Hansen (virksomhetsleder Skolehelsetjenesten), Ragnhild Sæther (helsesykepleier)
Tema på kongressen: Helsesykepleierens rolle i å håndtere vold mot barn, med fokus på barn og fattigdom
Astrid Midtsund er helsesykepleier, forsker og stipendiat ved Oslo Met.
Hun jobber med forskningsprosjektet «Helsesykepleiers arbeid med vold mot barn», der målet er å få økt kunnskap om hvordan helsesykepleiere nasjonalt jobber med vold mot barn.
Tema på kongressen: Salt i gråten
Sjefspsykolog/psykologspesialist i Barne- og familieetaten i Oslo kommune. Medlem av det nasjonale fagråd for innvandrerhelse i Helsedirektoratet. Hvordan påvirkes barn av å leve i fattigdom? Hvordan snakkes det om fattigdom på helsestasjonen og skolehelsetjenesten? Innføring i risikofaktorer ved å leve i fattigdom. Hva gjør fattigdom med vår psykiske helse?
Tema på kongressen: Hvorfor og hvordan snakke om økonomi som helsesykepleier?
Tema på kongressen: Fattigdom fra et erfaringsperspektiv - barn, ungdom og voksen
Kaisa Hansen-Suckow; forfatter av boka «Oss mot verden». Har selv vokst opp i fattigdom og oppdratt sine egne barn under fattigdomsgrensa. Jobber hos Fritidsenheten i Kristiansand som ungdomsleder.
Tema på kongressen: Hvordan snakke om det vanskelige»
Dora Thorhallsdottir holder foredrag som hjelper deg i dine relasjoner til andre, enten det er på jobben eller i relasjon til familie og venner. Som relasjonsterapeut har hun verktøyene du trenger og som komiker formidler hun foredraget på et underholdende vis som gjør det lett å følge med.