Listen oppdateres fortløpende
Kombinert stilling der jeg både jobber klinisk ved Øyeavdelingen i Stavanger, hovedsakelig med barneoftalmologi/ROP (prematuritetsretinopati). I tillegg har jeg en forskerstilling/PhD-stipendiat ved Universitetet i Bergen som er delvis finansiert av Blindeforbundet, der jeg undersøker hvordan det går med øyeoverflaten og tårefilmen hos pasienter som behandles med gjentatte intravitreale injeksjoner.
Foredrag 1: Repeterte intravitreale injeksjoner – en venn eller fiende av øyeoverflaten?
Foredrag 2: Aldersrelatert makuladegenerasjon: Epidemiologi. Insidens og prevalens
Eg heiter Aina, er 22 år, bur i Bergen, har netthinnesjukdommen Retinitis Pigmentosa. Eg er utdanna helsefagarbeidar. Eg er aktiv medlem i Rp foreninga og Blindeforbundet.
Foredrag : Korleis leve med Retinitis Pigmentosa (RP)
Anette jobber som sykepleier på operasjonsenheten, Haukeland Universitetssykehus. Utdannet sykepleier i 2001, og har etter dette jobbet med øye som fagfelt. Dette året ansatt i 20 % prosjektstilling med å besvare Synstelefonen. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Haukeland Universitetssykehus og Norges Blindeforbund.
Foredrag: «Synstelefonen»
Cecilie er overlege ved Øyeavdelingen, Haukeland Universitetssykehus. Hun har særlig interesse for arvelige øyesykdommer. Det har de siste årene vært en rivende utvikling i vår forståelse av arvelige netthinnesykdommer. Cecilie vil snakke om hvordan dette har gjort det mulig å utvikle nye behandlingsprinsipper. Hun vil ha særlig fokus på behandling med Luxturna hos pasienter med RPE65, og erfaringer med barn som har fått denne behandlingen.
Foredrag: Genterapi for arvelige netthinnesykdommer
Jobber som kataraktkirurg og har bl.a. lenge drevet med pediatrisk oftalmologi. Funfact; jeg dyrker wasabi
Foredrag: Om premature barn og pårørende, læringsmomenter for generell øyemedisin
Einar Krefting ble utdannet lege ved Universitetet i Tromsø i 1999. Han har jobbet som øyelege ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) siden 2001. Han arbeider primært med katarakt- og glaukomkirurgi, og er hovedansvarlig for katarakt- og glaukomkirurgien ved UNN. Komplikasjoner er kirurgiens uunngåelige ledsager, og erfaring med kirurgi innebærer alltid erfaring med komplikasjoner.
Foredrag: Komplikasjoner under og etter kataraktkirurgi
Elisabeth har jobbet på øyepoliklinikk ved Stavanger Universitetssykehus i 8 år. Hun tok videreutdanning i øyeskepleie 2017-2019. Jobber i poliklinikken og på injeksjonsklinikken og er 1 av 4 sykepleiere i Stavanger som setter injeksoner.
Foredrag: Presentasjon av øyeavdelingens injeksjonsklinikk
Ingrid har en bachelor i helseledelse og helseøkonomi, og en master i tverrfaglig helseforskning fra Universitet i Oslo. Hun har jobbet i Norges Blindeforbund siden 2019 og jobber i dag som rådgiver i rehabiliteringsavdelingen. Noen av oppgavene hennes er utadrettet informasjonsvirksomhet mot sykehus, kommuner og andre relevante instanser, samt henvisningsrutiner for synsrehabilitering.
Foredrag 1:Synsrehabilitering – se nye muligheter
Foredrag 2: «Synstelefonen»
Jobber som overlege på retinaseksjonen på Stavanger universitetssykehus. Hovedsakelig jobber jeg med netthinnekirurgi og pasienter med uveitt.
Foredrag: Uveitt
Jobber som enhetsleder ved Nasjonal Behandlingstjeneste for sansetap og psykisk helse, Gaustad, OUS. Jeg er utdannet psykologspesialist fra 2000, og har en dr. grad fra UIO fra 2012. Jeg har jobbet klinisk i rus og avhengighet og psykisk helsevern i mange år og har vært forsker på områder knyttet til avhengighet, psykisk helse, traumer, katastrofer, arbeidsmiljø, sansetap og folkehelse. Har siden 2019 arbeidet ved NBSPH på Gaustad.
Foredrag: Synstap og psykisk helse
Tone har jobbet på øyeavdelingen på Stavanger Universitetssykehus i 10 år. Hun jobber på poliklinikk, dagkirurgi og injeksjonsklinikken. Er 1 av 4 sykepleiere som setter injeksjoner.
Foredrag: Presentasjon av øyeavdelingens injeksjonsklinikk
Utdannet sykepleier fra 2004, erfaring som slagsykepleier ved Kongsberg sykehus og helsfaglig rådgiver i LHL Hjerneslag. Ble i 2022 ferdig med doktorgradsprosjektet Et slag for syn et prosjekt for implementering av kompetanse og strukturert kartlegging av synet etter hjerneslag.
Foredrag 1: Synsproblemer etter hjerneslag, kartlegging og oppfølging
Foredrag 2: Videreutdanning i øyesykepleie
Netthinnespesialist med fokus på vitreoretinal kirurgi. Leder av forskningsgruppe på øyesykdommer.
Foredrag: Behandling av makulahull – endringer gjennom flere år