NCGP2022 NCGP2022

Velkommen

Norsk Forening for Ultralyddiagnostikk har gleden av å ønske deg hjertelig velkommen til årets ultralydsymposium 27. - 29. april på Thon Hotel Storo.

Som alltid har vi et program hvor alle skal kunne finne interessante forelesninger, både i felles- og parallellsesjonene.

Endelig kan vi igjen invitere alle ultralydentusiaster til et nytt 3-dagers symposium i regi av NFUD. Programmet starter onsdag 27. april med en spennende fellessesjon før lunsj. Etter lunsj blir det fagspesifikke parallellsesjoner med foredrag og praktisk ultralydtrening. Innen muskjel/skjelett-avbildning blir det hands-on med fokus på skulder og kne instruert av blant annet Lene Terslev fra København Universitetssykehus. Innen akuttmedisin blir det fokus på gravide i regi av Torbjørn Eggebø og på ekko med Nils Petter Oveland. I den siste parallellsesjonen blir foredrag og live demonstrasjon innen temaet tidlig ultralyd av gravide.

Torsdag starter vi også dagen felles, og tar de fagspesifikke parallellsesjoner etter lunsj. Her blir det foredrag med fokus på sen vekstretardasjon hos fosteret, og både hands-on og foredrag innen muskel/skjelett. Den praktiske treningen er også i fokus i akuttmedisin-sesjonen, og det blir foredrag fra det sterke gastroenterologiske ultralydmiljøet ved NSGU i Bergen med Odd Helge Gilja og Trond Engjom.

Vi håper på mange innsendte abstrakt med både ny forskning og kasuistikker fra den kliniske hverdagen. Det blir sesjoner med frie foredrag både torsdag og fredag før lunsj.

Beste frie foredrag med forskning belønnes med 10 000,- NOK i premie. Beste kasuistikk belønnes også i år med 5 000,- NOK. Abstrakt til fritt foredrag skal sendes til abstrakt@nfud.no. Krav til abstraktet ligger på vår hjemmeside nfud.no.

Det sosiale er viktig! Onsdag kveld blir det "get together" på Thon Hotel Storo med fingermat og litt sprudlende, før vi torsdag kveld inviterer til festmiddag med prisutdelinger.

Egen innkalling til generalforsamlingen vil komme senere.

Det er ikke satt endelig påmeldingsfrist, men alle oppfordres til å melde seg på tidlig for å være sikret hotellrom.

Vi minner om NFUDs forskningsstipend på opptil 20 000,- NOK. Alle medlemmer av NFUD som er i gang med, eller planlegger, et ultralydrelatert forskningsprosjekt er velkommen til å søke.

Frist for innsending av abstrakt for frie foredrag og kasuistikker og for å søke forskningsstipend er 27. mars 2022. Se nfud.no for mer informasjon.

  • 70Days
  • 12Hours
  • 20Min
  • 18Sec